Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Lontoon nähtävyydet » Näyttelyt ja museot » Taidemuseot

Lontoon taidemuseot

Taidetta Tate Modern -taidemuseossa

Tiedemuseot | Taidemuseot | Sekalaiset historialliset museot

National Gallery

Lontoon johtavana taidemuseona pidetään National Galleryä. Rakennuksen neljään siipeen jakautuva kokoelma sisältää teoksia 1200-luvulta 1800-luvulle. Suuri osa kokoelmasta on koko ajan esillä. Edustettuja taiteilijoita ovat mm. Leonardo da Vinci sekä muut suuret mestarit ja jopa oma Gallén-Kallelammekin. Tuntemattomammat teokset ovat alakerrassa.

Lisätiedot: National Gallery (homepage)
Lähin metroasema: Charing Cross

Tate Britain (aiemmin Tate Gallery)

Tate Britain esittelee brittiläistä taidetta 1500-luvulta alkaen. Brittiläisen taiteen maalaukset on asetettu näytteille valmistumisajan mukaisessa aikajärjestyksessä. Kaikki teokset eivät ole näytteillä samanaikaisesti vaan niitä kierrätetään tuoden esille eri puolia kokoelmasta. Kansainvälinen taide on nykyään esillä Tate Modernissa.

Lisätiedot: Tate Online: British and international modern and contemporary art
Lähin metroasema: Pimlico

Institute of Contemporary Arts (ICA)

Nykytaiteen instituutti tarjoaa brittiläisille taiteilijoille foorumin esitellä taidettaan. Lisäksi instituutissa pidetään luentoja, esitetään elokuvia, näytelmiä, pidetään konsertteja, jne.

Lisätiedot: Institute of Contemporary Arts (ICA) (Home page)
Lähin metroasema: Charing Cross

Saatchi Gallery

The Saatchi Gallery on mainostoimistoalalta tunnetun Charles Saatchin perustama nykytaiteen galleria. Saatchi omistaa satoja taiteilijoiden kuten Andy Warhol ja Frank Stella teosta, joista on esillä valikoima, joka vaihtuu muutaman kuukauden välein.

Lisätietoja: The Saatchi Gallery (Homepage)

Royal Academy of Arts

Royal Academyn taidenäyttelyihin voi kuka tahansa taiteilija tarjota teoksiaan. Akatemian kesänäyttelyllä on yli 200 vuoden perinteet. Esillä on yli tuhat teosta niin tunnetuilta kuin tuntemattomilta taiteilijoilta. Alueella on veistopuisto jossa edustettuna on mm. Michelangelo. Akatemiassa on esillä pysyvä näyttely johon kuuluu teos jokaiselta kuninkaallisen taideakatemian nykyiseltä ja entiseltä jäseneltä.

Lisätiedot: The Royal Academy of Arts (homepage)
Lähin metroasema: Piccadilly Circus

Queen's Gallery

Sir Anthony Blunt, Neuvostoliiton vakoojaksi 1970-luvun lopussa paljastunut kuningattaren taideasiantuntija oli merkittävässä roolissa runsaasti taiteen mestareiden teoksia sisältävän Kuningattaren taidekokoelman kokoamisessa. Teemoittain vaihtuva valikoima kuningattaren taidekokoelmasta on esillä Queen's Galleryssä, pienessä, alunperin kappelina toimineessa rakennuksessa Buckinghamin palatsin sivulla.

Lisätiedot: The Queen's Gallery at Buckingham Palace
Lähin metroasema: St James's Park

Tate Modern

Tate Modern on valtava modernin taiteen museo. Se on rakennettu vanhaan voimalaitokseen ja sen turbiinihalli toimii sekä sisääntuloaulana että vaihtuvan näyttelyn sijoituspaikkana. Aikaa kannatta varata koska muuten ei ehdi keskittyä yksittäisiin teoksiin, joista jotkut audio- ja videoinstallaatiot voivat kestää jopa puolisen tuntia.