Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Lontoon nähtävyydet » Näyttelyt ja museot » Sekalaiset historialliset museot

Lontoon (sekalaiset) historialliset museot

Close up of one of the towers of the National Maritime Museum in London, UK.

Tiedemuseot | Taidemuseot | Sekalaiset historialliset museot

Merenkäynnin museo - National Maritime Museum

Brinannian merenkulun historiaa valotetaan tässä suuressa merenkulkumuseossa. Kuuluisimpia näyttelyesineitä on Lordi Nelsonin univormu, jota hän piti saadessaan kuolettavan osuman Trafalgarin taistelussa. Esillä on alusten pienoismalleja, maalauksia ja kaiken huippuna aitoja, oikeita ja upeita kuninkaallisia pursia. Britannian kuuluisille tutkimusmatkailijoille kuten kapteeni Cookille on lisäksi omia osastoja.

Lisätiedot: National Maritime Museum and Royal observatory (Homepage)
Sijainti: Greenwich

Lontoon liikennemuseo - London Transport Museum

Lontoon liikennemuseossa voi asettua kaksikerroksisen bussin ratin taakse tai metrojunan ohjaimiin. Sen lisäksi että Lontoon liikennemuseo tarjoaa mielenkiintoista nähtävää lapsille, se on antoisa paikka kaikille muillekin joukkoliikenteen kalustosta kiinnostuneille. Esillä on historiallisia ja uudempia julkisen liikenteen kulkuvälineitä ja taidetta kuten 1900-luvun käyttögrafiikkaa sisältävä kokoelma. Miten Lontoo on kasvanut eri alueille rakennettujen yhteyksien myötä saa niinikään osana museossa missä joukkoliikenteen sosiologia on myös huomion kohteena.

Lisätiedot: London Transport Museum (kotisivu)
Lähin metroasema: Covent Garden

Leikkikalu- ja pienoismallimuseo - London Toy and Model Museum

Suunnaton määrä leluja ja nukkeja 1700-luvulta nykyaikaan. Museossa on omat salinsa junien ja autojen pienoismalleille, nallekarhuille ja nukkekodeille. Puutarhassa on karuselli ja pienoisrautatie, jonka kyytiin lapset voivat mennä.

Osoite: 21/23 Craven Hill, London W2 3EN
Lähin metroasema: Paddington

Musiikin museo - Musical Museum

Kookkaita soitimia, urkuja ja automaattipianoja on esillä tässä museossa.

Lisätiedot: Musical Museum Homepage

Viuhkamuseo - Fan Museum

Viuhkamuseo on perustettu erään innokkaan viuhkojen keräilijän yli 2000 viuhkaa kattaneen kokoelman saamiseksi päivänvaloon. Kokoelmassa on viuhkoja aina vuodelta 1600 nykypäivään. Näyttely vaihtuu usein, jotta voidaan tuoda esiin viuhkojen valmistuksen eri puolia kuten maalaus-, kaiverrus,- ja koruommelkoristelua.

Lisätiedot: The Fan Museum Homepage
Sijainti: Greenwich

Teatterimuseo - Theatre Museum

Teatterirekvisiittaa kuten lavasteita, asuja ja muuta näyttämötoimintaan liittyvää kuten flyereitä ja ohjelmalehtisiä on esillä Lontoon teatterimuseossa. Lontoo oli kuuluisan näytelmäkirjailijan, Shakespearin vaikutusaluetta. Tästä ja teatterin kehityksestä menneisyydestä nykyaikaan käydään läpi museon näyttelyissä.

Lisätiedot: Theatre Museum
Lähin metroasema: Covent Garden

Cabinet War Rooms

Monet toisen maailmansodan strategiset ratkaisut tehtiin Cabinet War Rooms:n tiloissa. Paksujen betoniseinien sisällä, suojassa pommeilta Winston Churchill ja hallitus äänieristetyssä kokoussalissa ohjailivat kansakunnnan kohtaloa. Nykyiset tilat on sisustettu sodanaikaisesti ja näytteillä on mm. viestintävälineitä, karttoja ja muuta tiloissa käytettyä tavaraa.

Lisätiedot: Cabinet War Rooms
Lähin metroasema: Westminster

Imperial War Museum

Imperial War Museum (kotisivu)