Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Tekemistä Lontoossa » Ostoksia » Ostoskadut ja -alueet

Ostoskadut ja alueet

Kaupat ja tavaratalot | Torit ja katumarkkinat | Ostoskadut ja alueet

Oxford Street

Lontoon ehkä kuuluisin ostoskatu on Oxford Street. Monet suurimmista tavarataloista ovat sen varrella. Oxfort Streetillä sijaitseva mm. Marks & Spencer, Selfridges ja Debenhams.

Burlington Arcade

Ylellisyystavaroita etsivä löytää hakemansa Lontoon West Endissä sijaitsevalta Burlington Arcadelta. Tämän yksilöllisyyttä korostavan ostoskäytävän kaupoista löytyy mm. antiikkia, hopeaa, muotiluomuksia, jalkineita, koruja, parfyymejä, jne. Tyylikkäästi pukeutuneilla vahtimestareilla, beadleseillä on oikeus poistaa paikalta kaikki, jotka hyräilevät, viheltelevät, kiirehtivät liikaa tai avaavat sisätiloissa sateenvarjon. Tätä oikeutta käytetään kuitenkin harvoin.

Lisätiedot: Burlington Arcade (Home page)
Lähin metroasema: Green Park

Royal Opera Arcade

Lontoon ensimmäinen katettu kauppakuja, Royal Opera Arcade valmistui jo 1800-luvun alussa oopperatalon välittömään läheisyyteen. Alueella on paljon vaatekauppoja ja mm. Farlows, josta löytyy yläluokan käyttämiä, maaseutuelämän perinteisiä välttämättömyyksiä kuten Wellington-saappaita.

Lisätiedot: Farlows (Home page)
Lähin metroasema: Piccadilly

Bond Street

Hardcore-muotishoppailijoille Bond Street tarjoaa paikan näyttäytyä ja laittaa visa vinkumaan. New Bond Streetillä sijaitsee yksi maailman tiheimmistä muotimaailman keskittymistä. Louis Vuitton, Prada, Chanel, Armani, Ralph Lauren, Versace - he ovat kaikki täällä.

Timanttien kiiltoa hakevat löytävät niinikään etsimänsä Bond Streetin alueelta. Muun muassa Cartierilla ja Tiffanyllä on matala majansa tällä eksklusiivisella ja kalliilla kadulla. Eikä siinä vielä kaikki. Myös Sotheby'n huutokauppatalo sijaitsee alueella, eikä alueella on hävettävää antiikkikauppojenkaan suhteen.

Carnaby Street

Carnaby Street on saanut piristysruiskeen ja sen yli 140 kauppaa tarjoavat ostosmahdollisuuksia erityisesti jalkineista ja vaatteista kiinnostuneille. Alueella on kauppoja joille on kerätty tuotteita useilta eri suunnittelijoilta ja myös suurten vaateketjujen kuten Dieselin liikkeet.

Chalk Farm Road

Chalk Farm Road kulkee Camden Marketin alueen läpi. Camden Marketin alueella on tarjolla katumuotia ja muita nuorisolle ja nuorille aikuisille suunnattuja tavaroita. Camden market houkuttelee kymmeniä tuhansia ihmisiä kesäpäivässä vilkkaimpana turistiaikana. Monilla kaupoilla Chalk Farm Roadilla ei ole suoraa yhteyttä Camden markettiin, mutta ne myyvät silti samanlaisia tuotteita ja jotkut ovet ja ikkunat avoinna markkinamaiseen tyyliin.

Hatton Garden

Historian hämyssä Lontoo oli jakautunut alueisiin, katuihin ja kortteleihin, joista kukin oli keskittynyt tiettyyn kauppatoimintaan. Hatton Gardenin alue oli tuolloin ja on edelleen Lontoon jalokivikaupan keskus. Alueen yrityksistä yli 300 on tekemisissä jalokivikaupan kanssa ja alueelle keskittyneet yli 55 jalokivi- ja korukauppaa muodostavat suurimman jalokivikauppojen keskittymän UK:ssa.

Jermyn Street

Kaipaatko uutta paitaa? Se löytyy Jermyn Streetiltä, joka kulkee rinnakkain Piccadillyn kanssa. Kadun varrella on runsaasti kauppoja, jotka myyvät paitoja, muita miesten vaatekappaleita, hattuja, kenkiä jne. Eräs kadun kuuluisista entisistä asukkaista on ollut Sir Isaac Newton.

Kensington High Street

Läntisessä Lontoossa sijaitsevan Kensingtonin alueen suosituin ostoskatu on Kensington High Street. Katu on toimiva ja tyylikäs. Kummallakin puolella katua on tyypillisten ketjujen liiketiloja monipuolisesti eri kaupan aloilta. Puistot Holland Park ja Kensington Gardens ovat lähistöllä ja niihin voikin mennä toipumaan shoppailun rasituksista. Kadun tulevaisuutta ostoskatuna varjostaa ruuhkamaksuvyöhykkeen mahdollinen laajeneminen vuonna 2007, joka tulee vaikuttamaan autoiluun alueella. Joidenkin kilometrien päähän rakennettava valtava White Cityn ostoskeskus tulee luultavasti myös imemään ostajia alueelta valmistuessaan vuonna 2008.

Kings Road

Peter Jones -tavaratalo hallitsee Sloane Squaren päätä Kings Roadista. Kuljettaessa eteenpäin vastaan tulee pieniä, riippumattomia vaate- ja kenkäkauppoja sekä sisustustarvikkeita kuten tapetteja, kankaita, kokolattiamattoja ja valaisimia myyviä kauppoja. Tuttuja kadulla sijaitsevia kauppoja ovat mm. Body Shop, Calvin Klein, Diesel, jne. Kadulle pääsee jäämällä pois Sloane Square -metroasemalla ja kävelemällä suoraan asemalta ulos ja eteenpäin.

Hippi- ja punkkikausina Kings Road oli merkittävä alakulttuurien temmellyskenttä. Vielä aikaisemmin 1800-luvulla se toimi yksityisenä tienä, jota pitkin Charles II kulki Kewiin. Tuolloinkin, vetämällä oikeista naruista myös muut kuin kuninkaalliset saattoivat saada oikeuden käyttää tietä.

Knightsbridge

Tavaratalot Harrods ja Harvey Nichols sijaitsevat Knightsbridgellä. Alue on saanut nimensä alueella olleen Westbournen joen yli kulkeneen sillan mukaan. Nykyään, voimakkaan rakentamisen seurauksena Westbournesta on tullut maanalainen joki ja alueesta yksi houkuttelevimmista keskilontoon alueista. Alueella on paljon kauppoja ja ravintoloita valmiina vastaanottamaan turistien ja alueen asukkaiden rahavaroja.

Alueen turistivetonaula on Harrodsin tavaratalo, jossa yli kolmesataa osastoa notkuu tavaroita. Paikalliset suhtautuvat nykyisin Harrodsiin nyrpeähkösti johtuen valtavista ihmismassoista jotka parveilevat tavaratalon hyllyjen välissä ja suuntaavat mieluummin kulkunsa vaikka Harvey Nicholsiin. Lähistöllä sijaitsee myös Sloane Street, jonka varrelta löytyy kuuluisien muotisuunnittelijoiden liikkeitä.