Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Survival kit » Ongelmia kohdatessa

Ongelmia Lontoossa

Lumisade Lontoossa

Yleinen hätänumero 112 (myös 999)

Isossa-Britanniassa käytetyt hätänumerot ovat EU-standardin mukainen 112 ja paikallisten paremmin tuntema 999. Hätänumeroon tulee soittaa tarvittaessa palokunnan, poliisin tai sairaankuljetuksen palveluita. Puhelut hätänumeroihin ovat ilmaisia.

Sairastuminen

Suomalaisten on EU-kansalaisina mahdollisuus saada sairaanhoitoa ilmaiseksi National Health Servicen (NHS) kautta. Tämä vaatii kuitenkin ns. eurooppalaisen sairaanhoidonkortin, jonka voi tilata Kelalta. Hoitoa voi saada esimerkiksi äkillisen sairaustapauksen sattuessa tai jos jo olemassa oleva krooninen sairaus vaatii välttämätöntä hoitoa. Lisätietoja Kelan artikkelista: Jos sairastut ulkomailla.

NHS-sairaanhoidon lisäksi Lontoossa on mahdollisuus hakeutua yksityiseen sairaanhoitoon. Yksityinen sairaanhoito maksaa, mutta sitä haluavat löytävät yhteystietoja puhelinluetteloiden keltaisilta sivuilta. Vakuutusyhtiöillä on yleensä tarjota lista Lontoossa toimivista yksityisistä lääkäriasemista, joiden kulut matkavakuutuksen myöntäjä korvaa. Pyydä listaa omalta vakuutusyhtiöltäsi ja ota ei-kiireellisissä sairaustapauksissa yhteys listalla mainittuihin lääkäriasemiin.

Hammaslääkärissä käynti NHS:n kautta voi osoittautua hankalaksi, koska maassa on tällä hetkellä suhteellisen vähän NHS-palveluita tarjoavia hammaslääkäreitä. Yksityisten, mutta samalla kalliimpien hammaslääkärien nimiä löytyy puhelinluetteloiden keltaisilta sivuilta.

Käsikauppalääkkeitä saa esimerkiksi Boots:sta, joka on iso apteekkiketju.