Takaisin etusivulle
Sijaintisi: Etusivu » Tekemistä Lontoossa » Ostoksia » Kaupat ja tavaratalot

Kaupat ja tavaratalot

Harrods yöllä (kuvaaja: Benjamin Stangland)

Kaupat ja tavaratalot | Torit ja katumarkkinat | Ostoskadut ja alueet

Tällä sivulla on esitelty muutama hyvä kauppa tuoteryhmittäin.

Urheilu

Lillywhites

Lillywhitea pidetään joidenkin lähteiden mukaan Euroopan suurimpana ja kuuluisimpana urheilukauppana. Lillywhitesilta löytyy kerros toisensa perään urheiluasusteita, -välineitä ja -jalkineita. Myynnissä on myös muodikkaita vapaa-ajan asusteita miehille ja naisille. Lillywhitesin omistaa nykyään sama yhtiö, joka omistaa Sports World -ketjun. Omistajanvaihdos toi Lillywhitesiin suuria muutoksia. Siinä missä Lillywhitesin tunnusmerkkejä aiemmin olivat laatu, hyvä palvelu ja korkeat hinnat, nykyään tunnusmerkkejä ovat korkeat pinot alennustuotteita ja Sports Worlds -ketjun tuotteiden dumppaus Lillywhites -nimen voimalla.

Lisätiedot: Sports Worldin kotisivu
Lähin metroasema: Piccadilly Circus

Kirjat

Daunt Books

Daunt Books on yksi Lontoon kuuluisimmista kirjakaupoista. Astuessaan sisään sen puupaneloituun liiketilaan, lasikaton kautta kajastava päivänvalo ja painomusteen tuoksu luo yhdessä tunnelman kuin astuisi muinaiseen, arvokkaaseen korkeakoulun kirjastoon jonka hyllyjen välissä tutkijat papereitaan rapistellen hipsivät. Kaikesta huomaa, että omistajien on pakko rakastaa kirjoja.

Daunt Booksin kirjavalikoima on hyvä, mutta erityisen kuuluisa kauppa on matkaoppaistaan. Kirjat on ryhmitelty maan mukaan. Vuosikymmenien saatossa monet asiakkaat ovat aluksi vierastaneet tätä järjestelyä mutta lopulta ihastuneet sen yksinkertaiseen tehokkuuteen varpaitaan myöden. Kaupan etuosasta löytyvät uutuudet kun taas pidemmälle kaupan sopukoihin uskaltautuneita palkitaan käytettyjen kirjallisuuden helmien tarjonnalla. Monet pitävät Daunt Booksin henkilökunnan palvelualttiutta ensiluokkaisena.

Lisätiedot: Daunt Books
Lähin metroasema: Baker Street

Books for Cooks

Nimi sanoo sen kaiken. Books for Cooks on hypetetyin keittokirjoihin erikoistunut kirjakauppa Lontoossa. He kaikki ovat täällä: Nigel Slater, Two Fat Ladies, Jamie Oliver ja muut aikojemme kokkilegendat. Kun asia koskee ruokaa, dieettejä, ravintoaineita ja kulinaristisia nautintoja täältä löytyy siitä kertova kirja.

Lisätiedot: Books for Cooks
Lähin metroasema: Ladbroke Grove

Tavaratalot

Fortnum & Masons

Fortnum & Mason on nyt parhaimmillaan. Se käytti juuri 14 miljoonaa puntaa tilojensa ja valikoimansa uudistamiseen. Fortnum & Masonin herkku- ja elintarvikevalikoima on yksi Lontoon laajimmista ja voisin jopa sanoa täydellisimmistä. Yhtään vähäpätöisemmäksi se ei silti jää lahjonen, posliinin, kristallin, lahjatavaroiden eikä miesten, naisten tai lapsien vaatteidenkaan suhteen.

Lisätiedot: F&M - Fortnum & Mason UK
Lähin metroasema: Piccadilly Circus

Harrods

Hän joka etsii viimeisimpiä trendejä ei enää löydä niitä Harrodsilta. Harrods on väkevä instituutio mutta sen loisto ei ole enää entisensä ja ajan sykkivälle hermolle ovat tulleet muut tasapainoilijat. Silti, Harrodsin 300 osastoa tarjoavat tuotteita, jotka mykistävät useimmat turistit niin määrällään kuin laadullaankin.

Harrods aloitti vuonna 1849 elintarvikekauppana ja ruoka-aineiden myynti on edelleen lähellä Harrodsin sydäntä. Paikallisten tuntema motto onkin: "If you can eat or drink it, you'll find it at Harrods." Lapsille Harrodsin kohokohta on leikkikaluosasto. Rakennuksessa on myös lukuisia ravintoloita ja kahviloita, kampaamo ja kauneussalonki. Jopa tavaratalon WC:t ovat vierailun arvoiset.

Lisätiedot: Harrodsin kotisivu
Lähin metroasema: Knightsbridge

Liberty

Art Nouveau liikkeen Italiassa sanotaan saaneen nimensä 'Stile Liberty' Lontoossa sijaitsevan Liberty-tavaratalon mukaan. Liberty tarjoaa sisustustarvikkeita, kankaita, kosmetiikka ja paljon muuta upeassa näennäis- tudortyylisessä 1920-luvun rakennuksessa. Liberty on edelleen yksi Lontoon esteettisesti miellyttävimmistä rakennuksista. Silmiä hiveleviä portaikkoja ja hissejä myöden kaikki on viimeisen päälle paikallaan. Erityisesti yläkerran jugend- ja arts and crafts -huonekalujen osasto niittää suosiota monien keskuudessa.

Liberty ei tyydy pelkästään seuraamaan trendejä vaan heittää omat mausteensa trendisoppaan sponsoroimalla lupaavia suunnittelijoita, joiden luomaa muotia, kosmetiikka ja sisustustarvikkeita se myy.

Lisätiedot: Libertyn kotisivu
Lähin metroasema: Oxford Circus